fredag 19 april 2024

inloggad som

Lars Andersson ny VD på Sparbanken Syd…

Det blir Lars Andersson, idag ställföreträdande VD, som tar över efter Staffan Olander som VD på Sparbanken Syd i Ystad. Det formella skiftet sker vid stämman i maj nästa år.

Lars Andersson är 50 år gammal och har arbetat på Sparbanken Syd sedan 2005. Innan dess har han bland annat jobbat på Sparbanken Finn.

— Det har varit en lång rekryteringsprocess. Vi har haft många ansökningar, och när vi lagt samman alla faktorer har vi enats om att välja Lars. Vi är glada för att han accepterat, säger Ann Nyström, styrelseordförande i Sparbanken Syd.

Staffan Olander går i pension nästa år. Ett av hans sista uppdrag blir att tillsammans med Lars Andersson lyfta över banken till en ny IT-plattform från Cerdo Bankpartner, som sedan tidigare samarbetar med Sparbanken Finn och Sparbanken Gripen.

Sparbanken Syd har sex kontor i sydöstra Skåne och ett kontor i Hyllie Arena i Malmö. 160 personer arbetar i banken, som vid halvårsskiftet hade en affärsvolym på 21,7 miljarder kronor.

Kristian Svensson

Det blir Lars Andersson, idag ställföreträdande VD, som tar över efter Staffan Olander som VD på Sparbanken Syd i Ystad. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.