torsdag 29 februari 2024

inloggad som

System Verification letar väg runt industrikrisen

Snabbväxaren System Verification i Malmö vill slå sig in som leverantör till myndigheter och kommuner. Sedan anslutningen till Swedish Consulting Group i somras har ett par uppdrag från det offentliga trillat in.

Bland annat ska företaget arbeta med mjukvarutestning på Chalmers i Göteborg. Sedan tidigare har System Verification tunga uppdrag inom IT och telekom, med Sony Ericsson i Lund som stor kund.

— I olika tider är det olika typer av kunder som drar. Vi ser en förhoppningsvis temporär nedgång i behovet hos telekombolagen i Lund och har gjort bedömningen att det är viktigt att komma in i offentlig sektor, säger VD Mats Larsson.

38 bolag är idag anslutna till ramavtalsleverantören Swedish Consulting Group. För System Verifications del menar Mats Larsson att samarbetet ökar konkurrenskraften och underlättar det administrativa arbetet med offentliga upphandlingar, som annars riskerar bli en börda för ett litet företag.

System Verification startades 2002 och ligger efter flera års kraftig tillväxt på Dagens Industris Gasell-lista. Ifjol landade omsättningen på 70 miljoner kronor och vinsten före skatt på 13,7 miljoner. Cirka 115 personer arbetar i verksamheten.

Huvudinriktningen är test och verifiering av mjukvara. Grundare är Hamdija Jusufagic, som sedan januari 2008 har drygt 51 procent av företaget med Neqst Partner som övrig ägare.

Kristian Svensson

Snabbväxaren System Verification i Malmö vill slå sig in som leverantör till myndigheter och kommuner. Sedan anslutningen till Swedish Consulting […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.