torsdag 9 maj 2024

inloggad som

System Verification letar väg runt industrikrisen

Snabbväxaren System Verification i Malmö vill slå sig in som leverantör till myndigheter och kommuner. Sedan anslutningen till Swedish Consulting Group i somras har ett par uppdrag från det offentliga trillat in.

Bland annat ska företaget arbeta med mjukvarutestning på Chalmers i Göteborg. Sedan tidigare har System Verification tunga uppdrag inom IT och telekom, med Sony Ericsson i Lund som stor kund.

— I olika tider är det olika typer av kunder som drar. Vi ser en förhoppningsvis temporär nedgång i behovet hos telekombolagen i Lund och har gjort bedömningen att det är viktigt att komma in i offentlig sektor, säger VD Mats Larsson.

38 bolag är idag anslutna till ramavtalsleverantören Swedish Consulting Group. För System Verifications del menar Mats Larsson att samarbetet ökar konkurrenskraften och underlättar det administrativa arbetet med offentliga upphandlingar, som annars riskerar bli en börda för ett litet företag.

System Verification startades 2002 och ligger efter flera års kraftig tillväxt på Dagens Industris Gasell-lista. Ifjol landade omsättningen på 70 miljoner kronor och vinsten före skatt på 13,7 miljoner. Cirka 115 personer arbetar i verksamheten.

Huvudinriktningen är test och verifiering av mjukvara. Grundare är Hamdija Jusufagic, som sedan januari 2008 har drygt 51 procent av företaget med Neqst Partner som övrig ägare.

Kristian Svensson

Snabbväxaren System Verification i Malmö vill slå sig in som leverantör till myndigheter och kommuner. Sedan anslutningen till Swedish Consulting […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.