torsdag 18 april 2024

inloggad som

Nytt dotterbolag ska sätta Watrecobubblare i fiskdammar

Malmöföretaget Watreco ska dra igång dotterbolaget Aquaculture, med produkter för syresättning av fiskdammar. Samtidigt genomför bolaget en rockad i styrelsen.

Sedan tidigare säljer Watreco sin utrusting för att virvla vattnet bland annat till isproduktion, gräsbevattning och avsaltning.

— Vi har en magisk lösning som gör att dammar med fiskyngel syresätts på ett bra sätt, säger Anders Lindskog, ny VD på bolaget.

Anders Lindskog är sedan tidigare bolagets ordförande, men har nu även övertagit rollen som VD från Mats Eliasson. En annan förändring inom bolagsledningen är att Johan Kronholm börjar som forskningschef vid årsskiftet.

— Just nu håller vi på att mejsla fram hur verksamheten ska se ut framöver, men klart är att jag istället kommer att syssla mer med affärsutveckling, säger Mats Eliasson.

Watreco har fått en del kritik för att tekniken inte har genomgått tillräckligt vetenskapliga tester. Rekryteringen av fysikforskaren Johan Kronholm är delvis ett svar på den kritiken.

Företaget har sedan tidigare haft installationer för istillverkning i Nordamerika. Bland annat handlar det om en testarena i Buffalo i nordöstra USA för National Hockey League. Inom kort hoppas Watreco på ett större genombrott i Nordamerika, men säger att det i dagsläget är för tidigt att kommentera detta.

Watreco har under hösten flyttat till nya lokaler på Koksgatan i Malmö efter att tidigare ha suttit på inkubatorn Minc.

Totalt arbetar sju personer i Watreco. 2008 omsatte bolaget 1,2 miljoner kronor och gjorde 700.000 kronor i förlust. Bolaget ägs till hälften av de fem grundarna och till hälften av Malmöföretaget Scania-Metall.

Anders Frick

Malmöföretaget Watreco ska dra igång dotterbolaget Aquaculture, med produkter för syresättning av fiskdammar. Samtidigt genomför bolaget en rockad i styrelsen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.