fredag 19 april 2024

inloggad som

Lyyn når break-even med ryska Ikea som kund

Ideonbolaget Lyyn har gjort nollresultat för första gången i oktober. Efter en seg start inom kameraövervakning har bolagets bildbehandlingsteknik börjat användas på Ikeas kundparkering i miljonstaden Jekaterinburg.

Ikeas varuhus i Jekaterinburg på östra sidan Uralbergen är ett av ett tiotal köpcenter i Ryssland som Lyyn hoppas sälja sin siktförbättrande mjuk- och hårdvara till.

Sedan tidigare används tekniken vid trafikövervakning av Öresundsbron och av Ontariopolisen i Kanada. Men försäljningsutvecklingen inom säkerhetsapplikationer har ändå varit trögare än väntat och fortfarande står undervattensfarkoster för 80 procent av intäkterna, uppger VD Bengt Sahlberg.

Han räknar med att omsättningen 2009 landar på 4,2 miljoner kronor, mot 3,1 miljoner under 2008, med positivt kassaflöde för sista kvartalet. Årets förväntade negativa resultat skulle därmed bli det sista.

Med tillverkning och delar av teknikutvecklingen utlagd på samarbetspartner sysselsätter Lyyn fyra personer i Lund. Bolaget ägs av affärsängelnätverket Augmenta Venture Partners, Östersjöstiftelsen samt grundarna och personalen.

Erik Olausson

Ideonbolaget Lyyn har gjort nollresultat för första gången i oktober. Efter en seg start inom kameraövervakning har bolagets bildbehandlingsteknik börjat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.