måndag 15 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på BoMill, Scalae och cleantechinkubator

Teknikföretaget BoMill i Lund som utvecklat en maskin för kvalitetssortering av spannmål, får ny VD. Det är Henrik Andrén, som i dag är affärschef på Foss Analytical i Höganäs, en av världens största producenter av analysinstrument för spannmål. Henrik sitter redan i BoMills styrelse och tillträder sin nya post den 1 januari. Nuvarande VD Per Timelin stannar i bolaget som produktutvecklare.

Roland Görtz, tidigare drivande kraft bakom industribolaget Heatex i Trelleborg, tar ordförandeklubban hos teknikkonsulten Scalae i Dalby. Roland Görtz har en bakgrund som professor vid Lunds universitet, men har också varit utvecklingschef på Gambro. På Scalae ersätter han grundaren Anders Cederberg som styrelsens ordförande. 

Malin Malm går från arbetet som kommunikationskoordinator för ESS-projektet till den virtuella miljöteknikinkubatorn Sweden Cleantech Incubators i Lund. Hon kommer att arbeta som biträdande projektledare, vid sidan av Helena Tillborg. Malin Malm har tidigare varit kommunikationsansvarig för Region Skånes enhet för Näringslivsutveckling. 

Rapidus

Teknikföretaget BoMill i Lund som utvecklat en maskin för kvalitetssortering av spannmål, får ny VD. Det är Henrik Andrén, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.