tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Malmöteknik säljer Legokläder

Malmöbaserade IT-bolaget Netimplementers Scandinavia har gått från noll till ett 40-tal anställda på ett drygt år. Med Malmöföretaget Boozt som största kund är målgruppen ovana e-handlare som vill ut på nätet.

Boozt, som nyligen fick in två miljoner euro från Sunstone Capital samt en rad privata investerare, har specialiserat sig på att utveckla och driva e-handelssajter åt klädmärken som Tiger of Sweden och danska InWear.

När Netimplementers Scandinavia bildades ifjol var det teknikutvecklingen av Boozts näthandelssystem som lyftes över i det nya bolaget. Netimplementers fick då även ta över Boozts 20 man starka utvecklingsavdelning i Vietnam. Nu har den växt till 30 personer, samtidigt som en ny filial öppnats i den indiska staden Pune.

Tekniken bygger på anpassningar av ett webbaserat affärssystem från amerikanska Netsuites. Bland annat har Netimplementers utvecklat egna tilläggsfunktioner för lagerhantering och delbetalning.

Genom Boozt används tekniken bland annat av Legoware, klossgigantens nätbutik för barnkläder. Framöver är målet att plocka egna kunder direkt bland detaljister av till exempel byggvaror, cd-skivor och hemelektronik som vill satsa på e-handel. Enligt VD Morten Munch Johansen är ett antal större kunder på väg in.

Netimplementers Scandinavia är helt finansierat av huvudägaren Morten Munch Johansen samt Booztgrundarna Lars Munch Johansen och Henrik Haagen. Bolaget sysselsätter två personer i Malmö, två i Köpenhamn och ett 40-tal vid utvecklingsavdelningarna i Hanoi och Pune.

Erik Olausson

Malmöbaserade IT-bolaget Netimplementers Scandinavia har gått från noll till ett 40-tal anställda på ett drygt år. Med Malmöföretaget Boozt som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.