onsdag 17 april 2024

inloggad som

Många lottlösa i Lindberg Implants konkurs

Entreprenören Jan G Nilsson vill med en ny investerare blåsa liv i konkursade Lindberg Implants. Men fordringsägarna kan räkna med skral utdelning från konkursboet.

När Lindberg Implants på Krinova i Kristianstad sattes i konkurs i augusti uppgick skulderna till tolv miljoner kronor. Nästan hälften var kopplade till den leasingmaskin som användes för att framställa bolagets speciella tandimplantat.

De reella tillgångarna var dock små och konkursboets försäljning till investeraren Jan Seehuusen gav bara 600.000 kronor.

— Det räcker till att betala revisorn och en del till Handelsbanken som har en stor fordran. Jag vågar inte säga om det blir någon utdelning till oprioriterade fordringsägare. Att aktieägarna skulle få något är fullständigt uteslutet, säger konkursförvaltaren Bo Svensson på advokatfirman Glimstedt som också har bett en utomstående revisor granska bolagets räkenskaper.

Framöver ska företaget drivas under namnet Implantic Dental Systems. Idén är en titanbaserad tandbrygga. Enligt VD Jan G Nilsson har Jan Seehuusen från Göteborg gått in med nio miljoner kronor.

Kristian Svensson

Entreprenören Jan G Nilsson vill med en ny investerare blåsa liv i konkursade Lindberg Implants. Men fordringsägarna kan räkna med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad