torsdag 18 april 2024

inloggad som

Nyfinansierade Sensodetect spränger miljonvallen

|  
|  

Medicinteknikbolaget Sensodetect, som just plockat in åttamiljoner kronor i en nyemission, fortsätter att öka försäljningen. 2008 årsomsättning på en knapp miljon kronor slogs redan i september i år.

Främst är det avdelningar för rättspsykiatri ochvuxenpsykiatri runt om i landet som köpt in Sensodetects utrustning för att ge diagnosstöd vid schizofreni och adhd. Förutom som hjälp att ställa diagnos har apparaturen även börjat användas som forskningsredskap i en studie vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, för att mäta eventuella kopplingar mellan avvikande aktivitet i centrala nervsystemet och mag- och tarmsjukdomen Irritable Bowel Syndrome, IBS.
 
Sensodetect listas på Aktietorget i slutet av november. Förra veckan avslutades en övertecknad nyemission som ger bolaget åtta miljoner kronor. Därmed gick runt 160 nya aktieägare in i bolaget, som hade ett 20-tal ägaresedan tidigare. Största enskilda ägaren är fortfarande VD Johan Källstrand.

Han räknar med att Sensodetects svenska verksamhet på egenhand ska nå neutralt kassaflöde under 2010. Pengarna från emissionen ska främst gå till två studier i Tyskland som bolaget hoppas ytterligareska påvisa utrustningens pålitlighet och ge tillträde till den tyska marknaden.

Sensodetect sysselsätter i dag sex personer. Bolaget gjorde 2008 en förlust på 1,9 miljoner kronor.

Erik Olausson

Medicinteknikbolaget Sensodetect, som just plockat in åttamiljoner kronor i en nyemission, fortsätter att öka försäljningen. 2008 årsomsättning på en knapp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.