måndag 13 maj 2024

inloggad som

Malmöitisk bullerdämpning på export

Malmöföretaget Wobedo påinkubatorn Minc expanderar till Norge. Företaget producerar ljudabsorberandeväggpaneler och inredningsdesign.

— I Norge finns ett stortsug, svensk design har gott rykte där. Dessutom går 30 procent av all svenskmöbelexport till Norge, vilket gynnar oss eftersom de är vana att importerafrån Sverige, säger VD Christel Månsson.

Bolaget har skaffat treåterförsäljare i Kristiansand på Norges sydkust. Senare planeras expansion till främst Finland och England.

— Danmark är en intressantmarknad men svår att komma in på, de tycker ju att de är bäst i världen på design,säger Christel Månsson, som tidigare jobbat som inredningsarkitekt på bland annatWhite Arkitekter i Malmö.

Den egna verksamhetendrog hon igång i slutet av 2007. I företaget finns nu en anställd, förutom de tre delägarna. Under förstaåret sålde Wobedo för 400.000 kronor. Några av företagets kunder är Högskolan iHalmstad, Jernhusen, och Malmö högskola.

— Målet är att sälja för 15miljoner kronor per år om fem år, men just nu bär inte försäljningen våra kostnader,säger Christel Månsson.

Anders Frick

Malmöföretaget Wobedo påinkubatorn Minc expanderar till Norge. Företaget producerar ljudabsorberandeväggpaneler och inredningsdesign. — I Norge finns ett stortsug, svensk design […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.