söndag 12 maj 2024

inloggad som

Symphogen tar ny chef från Genmab

Antikroppsbolaget Symphogen i Lyngby tar in Jørgen Petersen som forskningschef. Bolaget utvecklar rekombinanta polyklonala antikroppar för behandling av bland annat infektioner och cancer.

Petersen är immunolog och reumatolog, och har varit i en av de högsta cheferna i det börsnoterade bioteknikbolaget Genmab sedan 2002.

Symphogen grundades 2000 och har sedan dess tagit in drygt 100 miljoner euro i riskkapital från bland andra amerikanska Essex Woodland Ventures, Novo och Sunstone Capital. Symphogen har två egna teknikplattformar för att söka och tillverka antikroppar, och åtta läkemedelskandidater under utveckling. Längst fram ligger två blodläkemedel i klinisk fas I respektive II, med svenska börsnoterade bioteknikföretaget Biovitrum som utvecklingspartner.

Lisa Kirsebom

Antikroppsbolaget Symphogen i Lyngby tar in Jørgen Petersen som forskningschef. Bolaget utvecklar rekombinanta polyklonala antikroppar för behandling av bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen