torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Malmö Högskola ett steg närmare kvinnosportcenter

Malmö Högskola är på väg att skriva på en avsiktsförklaring om att flytta in på The World Village of Women Sports, kvinnoidrottscentret som planeras i Malmö. För tillfället diskuteras detaljerna i en möjlig överenskommelse.

I våras skrev Sydsvenskan under en avsiktsförklaring om att flytta in i det stora komplex som ska byggas vid Hästhagens idrottsplats och nu håller Malmö Högskola på att göra detsamma. 

— Det finns planer på det, men alla detaljer är ännu inte utredda så man kan säga att vi för diskussioner, säger högskolans fastighetschef Birgitta Wickman.

Det är den idrottsvetenskapliga delen av Malmö högskola som eventuellt kommer att flytta in i det nya forskningscentret. Vinsterna med en flytt dit är bland annat att man kan samla tvärvetenskaplig kompetens och få större fokus på internationellt arbete, menar enhetschefen Aage Radman.

Enligt Mårten Hedlund, som tillsammans med Kent Widding Persson är initiativtagare till centret, är ambitionen att Malmö högskola ska kunna börja flytta in år 2012.

Malmö Högskola är på väg att skriva på en avsiktsförklaring om att flytta in på The World Village of Women […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]