torsdag 29 februari 2024

inloggad som

100 nystartade företag målet för Niels Brocks inkubator

Inkubatorn Iværksætterhuset på Niels Brock Copenhagen Business College satsar på att växa rejält framöver. Målet är att 100 nystartade företag ska ha passerat inkubatorn före 2011. I dag finns bara sju företag på plats.

— Det kanske verkar som en snabb expansion, men det ska vara en viss fart och acceleration i en inkubator, säger nätverkskoordinatorn Katie Joan Peitersen.

Inkubatorn startade förra hösten och har plats för 21 företag åt gången i den nyrenoverade byggnaden på Nørrebro. Ett av de nuvarande företagen är Droit de Seigneur, som nästa månad lanserar en ny kollektion av underkläder i retrostil.

— Inkubatorn är bra att utgå från. Vår plan är att expandera i Skandinavien, Tyskland och Nederländerna, för det går inte att överleva enbart i Danmark, säger Lasse Astorp, en av tre grundare.

Med cirka 15.000 studenter, från gymnasieungdomar till vuxenelever, är Niels Brock en av Danmarks största ekonomiinriktade utbildningsinstitutioner.

Anders Frick

Inkubatorn Iværksætterhuset på Niels Brock Copenhagen Business College satsar på att växa rejält framöver. Målet är att 100 nystartade företag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.