torsdag 16 maj 2024

inloggad som

ViroGates VD avgår — ledningen delas på tre

Medicinteknikbolaget ViroGates VD Betina Macho lämnar sin position den 1 oktober, men fortsätter som konsult för bolaget. Skälet är hälsoproblem, men också att bolaget gått in i en ny fas där försäljningen står i fokus.

— Uppbyggnaden och produktutvecklingen är över. Det här är ett ganska naturligt tillfälle att lämna, även om det sker lite tidigare än jag tänkt. Jag behöver sänka tempot några månader och det tycker jag inte man kan i en sådan här position, säger Betina Macho.

Tre personer tar över ledningen för ViroGates. Ekonomichefen May Britt Dyvelkov får titeln Administrative Director och ska sköta i stort sett alla ledningsfrågor utom försäljning. Claus Berner och Henrik Tommerup, som i dag ansvarar för försäljning respektive affärsutveckling, får båda titeln Acting Business Driver.

ViroGates i Birkerød har utvecklat prognosutrustningen suPARnostic som används för att förutsäga sjukdomsutvecklingen vid infektionssjukdomar. Nyligen avslutades en tvåårig studie i Guinea-Bissau som visade goda resultat i fråga om produktens träffsäkerhet. ViroGates har slutit distributionsavtal med ett antal europeiska länder, och produkten används redan bland annat på Frederiksbergs Hospital. Nästa steg är lanseringen av en snabbversion av testet.

Lisa Kirsebom

Medicinteknikbolaget ViroGates VD Betina Macho lämnar sin position den 1 oktober, men fortsätter som konsult för bolaget. Skälet är hälsoproblem, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad