fredag 19 april 2024

inloggad som

Sparbanken Syd överväger att gå med i fusionen

Ystadsbaserade Sparbanken Syd har blivit tillfrågade om att gå med i den nya skånska storbanken. Hittills har styrelsen varken svarat ja eller nej på inviten, uppger styrelseordförande Ann Nyström.

— Vi måste först arbeta fram vår nya strategi, säger hon till Rapidus och pekar på bland annat bytet av IT-system som banken planerar till våren.

Efter att samarbetet mellan Sparbanken Syd och Swedbank kraschade för ett drygt år sedan har Sparbanken Syd köpt in sig i Finns och Gripens gemensamma bolag Cerdo, som svarar för bankernas IT-system. Nu är det tänkt att även Sparbanken Syd ska gå över till Cerdos system.

Huruvida samarbetet ska sluta där är alltså fortfarande en öppen fråga.

— Men det som Gripen och Finn nu gör tycker jag är helt rätt väg att gå. Större enheter är bra, säger Ann Nyström.

På kort sikt innebär Finns och Gripens fusion inga större förändringar på Skånes bankmarknad. Redan idag är konkurrensen tuff, menar Bertil Engström, VD för Färs & Frosta Sparbank.

— Finn och Gripen har redan ett starkt samarbete runt Cerdo så på kort sikt blir det ingen skillnad, säger han.

 

Erik Olausson

Ystadsbaserade Sparbanken Syd har blivit tillfrågade om att gå med i den nya skånska storbanken. Hittills har styrelsen varken svarat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.