torsdag 25 april 2024

inloggad som

Eslövsinkubatorn klar för start i september

|  
|  

I mitten av september öppnar Herbert Felix-institutets nya växthus för företagare med utländsk bakgrund. En person har anställts och en konsult kontrakterats för mentorsprogrammet som ska drivas i växthusets regi.

Herbert Felix-institutet ägnar sig framför allt åt opinionsbildning och forskning inom integration och entreprenörskap. Det nya växthuset ska till att börja med drivas i tre år och finansieras med stöd av EU:s strukturfonder, Eslövs kommun och Region Skåne.

— Lokalerna ska bara färdigställas, så avser vi att dra igång med full kraft, säger Ingemar Jeppson, institutets föreståndare. 

Växthuset kommer att samarbeta om rådgivningen med Nyföretagarcentrum och IFS-Almi i Malmö.

I mitten av september öppnar Herbert Felix-institutets nya växthus för företagare med utländsk bakgrund. En person har anställts och en konsult […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.