torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Politiker vill ändra pendlarregler

|  ,

Förra veckan rapporterade Rapidus att regeln för att underlätta Öresundspendlares extrajobb i Sverige är verkningslös. Nu kräver Tina Acketoft, riksdagsledamot för Folkpartiet, svar från arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin (M) på vad han tänker göra åt saken.

I dag riskerar ett danskt företag som anställer en person som bor och har en bisyssla i Sverige att behöva betala svenska arbetsgivaravgifter. För 1,5 år sedan kom en regel som skulle lösa problemet: företag kan avtala med anställda om att han eller hon själv betalar sina avgifter och sedan drar av dem på skatten. Men i praktiken fungerar inte lösningen, eftersom den svenska lagstiftningen gör det omöjligt för en anställd att betala in avgifterna.

— Senast jag pratade med Sven-Otto Littorin sa han att det här problemet var avhjälpt. Men nu frågar jag igen. Det verkar svårare att få till den här regionen än att skicka svenskar till rymden, säger Tina Acketoft som reagerat på Rapidus artikel.

Förra veckan rapporterade Rapidus att regeln för att underlätta Öresundspendlares extrajobb i Sverige är verkningslös. Nu kräver Tina Acketoft, riksdagsledamot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad