fredag 26 april 2024

inloggad som

Sensodetect jagar miljoner för tysk studie

|  
|  ,

Medicinteknikbolaget Sensodetect i Lund siktar på att ta in ett mångmiljonbelopp för att finansiera sin hittills största studie. Universitetssjukhuset Charité i Berlin ska använda bolagets apparatur vid utredning av över hundra personer diagnosticerade med schizofreni eller adhd.

— Vi har två mål med studien. Dels får vi, om resultatet faller ut som vi tror, en bra indikator på att metoden är pålitlig, dels tar vi ett steg in på den stora tyska marknaden, säger Sensodetects VD Johan Källstrand.

Den tvådelade studien är i sitt initialskede och ska genomföras 2010. I den ena gruppen patienter ligger fokus på schizofreni, i den andra på adhd.

Sensodetect har utvecklat en apparat som mäter hjärnans respons på olika ljudvågor. En analys av de data mätningarna ger kan sedan användas som stöd vid diagnostisering.

Enligt Johan Källstrand beror den närmaste utvecklingen i företaget på om resurserna fullt ut ska gå till studier eller om mer kraft ska läggas på marknadsföring. Så här långt kommer hela bolagets omsättning från Sverige.

I nuläget ger han inga detaljer om den kommande finansieringsrundan, men säger att intresset för bolaget är stort. Sedan tidigare har Sensodetect ett tjugotal aktieägare med bolagets styrelseordförande och förre Gambrodirektören Leif Smeby i spetsen.

Joel Lyth

Medicinteknikbolaget Sensodetect i Lund siktar på att ta in ett mångmiljonbelopp för att finansiera sin hittills största studie. Universitetssjukhuset Charité […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.