torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Riksgäldsdirektören flyttar till Lund

|  
|  

Riksgäldsdirektören Bo Lundgren har köpt hus i Lund. Flyttlasset går nästa sommar. Efter det väntar veckopendling till Stockholm för Bo Lundgren.

— Skåningar som tvingats emigrera återvänder i de flesta fall efter några år. Jag är inget undantag. Jag föddes som skåning och förblir skåning. Lund är ett bra alternativ för oss som har barn som ska utbilda sig, säger Bo Lundgren.

Vilket är ditt förhållande till Lund?

— Jag har läst i Lund, festat i Lund, njutit i Lund och svettats i Lund.

Vad var svettigt?

— Tentorna. Jag gick ett år på Tekniska högskolan innan jag insåg att jag skulle hoppa på ekonomi.

Vad vet du om det lokala näringslivet?

— Regionen är i grunden expansiv, inte minst basen i Malmö/Lund. Öresundsbron ger stora möjligheter. Men ibland har debatten varit att Skåne tappar och det har funnits en avundsjuka mot Stockholm. Jag tror vi kan befrukta varandra, men önskar att skånskt näringsliv samordnas bättre. En klar och tydlig röst vore bra. Jag skulle vilja se mer av Skåne i Stockholm.

Hur ser framtiden ut för Sveriges ekonomi?

— Vi har goda förutsättningar. Bortsett från SEB:s och Swedbanks exponering i Baltikum är detta ingen hemmagjord kris. Jag tror att Sverige kan ha en mer positiv utveckling än andra länder när det vänder. Vi hade ett snabbt fall, vi har planat ut och är på väg uppåt. Min bild är att vi får en tillväxt på två procent nästa år.

Kristian Svensson

Riksgäldsdirektören Bo Lundgren har köpt hus i Lund. Flyttlasset går nästa sommar. Efter det väntar veckopendling till Stockholm för Bo […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]