onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Gratis skrivbord ger inspiration åt webbyrå

Den Malmöbaserade webbyrån Good Old erbjuder gratis skrivbordsplats till internetrelaterade entreprenörer. Detta sker samtidigt som byrån flyttar in i nya lokaler på Universitetsholmen, inte långt från inkubatorn Minc.

— Jag har själv suttit och jobbat hemma i köket och vet att man behöver få nya intryck. Då är det här perfekt. Dessutom kostar det inte oss så mycket, säger Tomas de Souza, kontorschef för Good Olds Malmökontor.

Konceptet kallas för Open Desk och tanken är att personerna får sitta en månad i taget i kontorslokalerna.

— Vi bjuder på platsen. Detta kommer även att stärka oss kompetensmässigt, säger Tomas de Souza.

Good Old består idag av elva personer, som inom kort kan breda ut sig på 300 kvadratmeter, jämfört med nuvarande 70. Nu delar bolaget kontorsutrymme med kommunikationsbyrån The Fan Club. I den nya fastigheten sitter bolaget vägg i vägg med både Minc och reklambyrån ID Kommunikation.

— Det har varit jättegivande att genom åren dela lokaler med andra, så det vill vi fortsätta med. Första tanken som kom upp inför flytten var att dra igång ett kafé. Det är inte en utopi, men ligger väldigt långt fram.

Good Old, som främst arbetar med lösningar baserade på öppen källkod, ökade förra året omsättningen till sju miljoner, jämfört med fyra året innan. Målet i år är nio miljoner. Bland kunderna finns Bonnier, Berlingske Tidende och sedan i våras även Stena Metall.

— Allt fler av uppdragen är strategiska, nu är vi uppe i ungefär hälften produktion och hälften strategi, säger Tomas de Souza.

Anders Frick

Den Malmöbaserade webbyrån Good Old erbjuder gratis skrivbordsplats till internetrelaterade entreprenörer. Detta sker samtidigt som byrån flyttar in i nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.