söndag 19 maj 2024

inloggad som

Novo-dotter storsatsar i Malmö

|  ,
|  

Danska konsultbolaget NNE Pharmaplan öppnar kontor i Malmö. Det handlar om en storsatsning: femton personer ska anställas på ett bräde.

NNE Pharmaplan är ett helägt dotterbolag till läkemedelsjätten Novo Nordisk. I oktober slås portarna upp till den nya filialen på Vattenverksvägen i Malmö. Inriktningen är produktionsteknik inom läkemedels- och bioteknikindustrin.

Femton anställda ska vara på plats till vintern. Hittills har över 120 personer sökt jobben, uppger Hanno Lindroth, VD för NNE Pharmaplans svenska del. Att låta danska konsulter jobba i Sydsverige är inget alternativ just nu, förklarar han. Den svaga svenska kronan gör att det inte går att sälja in danska resurser här.

Att satsningen görs mitt i en lågkonjunktur bekymrar inte Hanno Lindroth.

— Visst är det en bransch litegrann i kris. Många företag har svårt att få finansieringen ordnad, men det är en framtidsbransch. Sedan har vi ju också en stark ägare i botten, säger han.

NNE Pharmaplan har verksamhet i flera länder och omsätter över två miljarder svenska kronor. Den svenska delen, med bas i Sollentuna, stod ifjol för cirka 113 miljoner.

Kristian Svensson

Danska konsultbolaget NNE Pharmaplan öppnar kontor i Malmö. Det handlar om en storsatsning: femton personer ska anställas på ett bräde. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]