fredag 3 maj 2024

inloggad som

Kristianstadbaserat dentalbolag i konkurs

|  ,

Ett tiotal patienter har redan fått Lindberg Implants skräddarsydda titanbryggor i munnen. Men sedan riskkapitalet tagit slut tvingas nu Kristianstadbolaget i konkurs.

Fem personer jobbade i Lindberg Implants, som dragits med ekonomiska svårigheter en längre tid. Entreprenören Jan G Nilsson, som funnits med på ägarsidan sedan starten 2006, tog över VD-posten förra hösten och säger själv att han inte hunnit göra mycket annat än att söka pengar.

I slutet av våren blev kapitalbristen akut, men enligt Jan G Nilsson var en investerare från Göteborg på vippen att gå in med de tre miljoner kronor som behövdes för en rekonstruktion av bolaget. Planerna föll på att två av de fyra huvudägarna ville ha mer betalt för sina andelar.

Nu siktar Jan G Nilsson, som även grundat Lundabolaget Switchcore, på att få till en omstart av verksamheten tillsammans med medgrundaren Anders Lindberg och investeraren från Göteborg.

— För de patienter som fått bryggorna i munnen fungerar det kanonfint. Det vore löjligt att inte ta tillvara det här, säger han till Rapidus.

Han beräknar att Lindberg Implants vid konkurstillfället var ett drygt halvår från break-even.

Erik Olausson


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.