fredag 17 maj 2024

inloggad som

Palmqvist lämnar Sparbanken Syds nya Malmökontor

Sparbanken Syd förlorar sin chef för kontoret i Malmö Arena. Filialen öppnades så sent som i mars och handplockad till chefsposten var Mikael Palmqvist, som kom från ett jobb som Sparbanken Finns Malmöchef. Nu lämnar Palmqvist av privata skäl.

— Jag slutar för att ta hand om familjen och stötta min fru i hennes företagsverksamhet. Vi har två små barn och jag vill inte binda upp mig i någon form av anställning just nu, säger Mikael Palmqvist.

Hustrun Carolina Palmqvist är VD för Malmöbaserade e-learningföretaget TicTac Interactive som köpt upp två andra verksamheter på kort tid. Mikael Palmqvist ska inte ha någon operativ roll i TicTac, men möjligen ett uppdrag som rådgivare. Han kommer också att ta ordförandeuppdrag i en del bolagsstyrelser, men vilka kan han inte berätta ännu.

Sparbanken Syds rörelsechef Lars Andersson beklagar att Mikael Palmqvist lämnar, men är optimistisk inför den rekryteringsprocess som nu inleds.

— Mikael har gjort ett fantastiskt bra jobb med etableringen i Malmö och verksamheten har gått över förväntan. Det är klart att det är synd att han slutar, men han går ju inte till en konkurrent, säger Sparbanken Syds rörelsechef Lars Andersson.

Tillfällig chef för Malmökontoret blir Sven Åke Espmarker. Till årsskiftet räknar Lars Andersson med att en ny chef kan tillträda.

Lisa Kirsebom

Sparbanken Syd förlorar sin chef för kontoret i Malmö Arena. Filialen öppnades så sent som i mars och handplockad till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]