måndag 6 maj 2024

inloggad som

Dyr avveckling stoppar köp av Glass Safe

|  

MVV Internationals omvända uppköp av Hässleholmsbolaget Glass Safe, som Rapidus rapporterade om före sommaren, kommer inte att genomföras. Alltför höga kostnader i samband med utrymningen av Glass Safes gamla lokaler stoppar affären.

— Möjligheterna att slutföra uppköpet som det var tänkt då har blivit omintetgjorda, nu förhandlar vi om en ny affär. Under processen har det också dykt upp ett par andra intressenter, säger Glass Safes VD Krysztof Johansson.

Enligt honom bör ett nytt avtal vara klart inom en månad. Även om affären tekniskt sett innebar att MVV blev uppköpta av Glass Safe, skulle den i praktiken betytt att MVV genom en riktad emission blev huvudägare till Glass Safe. På så vis skulle MVV ta sig in bakvägen på aktiemarknaden Nordic MTF, där Glass Safe är noterat.

Glass Safe, som var legotillverkare åt verkstadsindustrin och tillverkade egenutvecklade säkerhetsmontrar, hade precis expanderat när lågkonjunkturen slog till hårt och gjorde företaget konkursmässigt. Alla anställda fick gå och verksamheten har sedan våren legat nere. Oavsett vem den nya köparen blir kommer Glass Safes tidigare tillverkning i Hässleholm inte att återupptas.

Joel Lyth

MVV Internationals omvända uppköp av Hässleholmsbolaget Glass Safe, som Rapidus rapporterade om före sommaren, kommer inte att genomföras. Alltför höga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.