fredag 17 maj 2024

inloggad som

Zacco och Albihns bildar ny patentjätte

|  ,
|  

Patentbyråerna Zacco och Albihns fusioneras från 1 juli. Affären skapar en av de största byråerna inom patent- och varumärkesrätt i Nordeuropa, med runt 600 anställda varav över 200 jurister.

Fusionen sker genom att ägarna till Stockholmsbaserade Albihns säljer sina aktier till danska Zaccokoncernens moderbolag i utbyte mot andelar i det nya företaget, som kommer att gå under namnet Zacco Group.

Zacco har idag cirka 400 anställda medan Albihns har 200. Men i Sverige är Albihns flera gånger större, uppger Zaccos VD Hans-Bertil Håkansson, som också blir VD i nya Zacco Group.

— Genom affären blir vi störst på marknaderna i Sverige, Norge och Danmark samt störst på varumärken i Holland, säger han till Rapidus.

Zaccokoncernen, med huvudkontor i Köpenhamn och filialer i bland annat Malmö, Oslo och Amsterdam, omsatte senaste räkenskapsåret cirka 600 miljoner danska kronor med ett resultat på 25 miljoner, uppger Hans-Bertil Håkansson.

Albihns, som utanför Sverige även har kontor i Köpenhamn och München, omsatte under 2007 366 miljoner kronor och gjorde en vinst på 4,7 miljoner.

Erik Olausson

Patentbyråerna Zacco och Albihns fusioneras från 1 juli. Affären skapar en av de största byråerna inom patent- och varumärkesrätt i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]