lördag 27 april 2024

inloggad som

Zacco värvar ÅF-chefer till ny affärsgren…

Patentbyrån Zacco är på väg att bygga upp ett nytt affärsområde inom IT-utveckling och skydd av mjukvara. Två tidigare chefer på ÅF:s IT-konsultavdelning i Malmö leder satsningen i Öresundsregionen, som ska sysselsätta åtminstone 10-20 systemutvecklare och IT-specialister.

Från att tidigare främst ha agerat rådgivare i patentfrågor kring mjukvara ska Zacco med det nya affärsområdet vara med vid själva utvecklingen av programkod, bland annat för att fånga upp och identifiera de delar som är lämpliga att skydda.

mats_bostrom– Det finns också olika hänsyn man kan ta under utvecklingen för att få bästa möjliga skydd av mjukvaran. Och allt mer av företagens värde sitter i mjukvaran, säger Zaccos vd Mats Boström till Rapidus.

Även saker som känslighetsbedömning av mjukvaran och analys av risk för intrång i IT-systemen ska ingå i det nya affärsområdet, som byggs upp vid Zaccos kontor i Ørestad, Göteborg, Stockholm, Oslo och München. Mats Boström räknar med att sysselsätta åtminstone 10-20 anställda på var och en av dessa platser.

I Ørestad sker arbetet i nybildade dotterbolaget Zacco Innovation Technology Öresund, med Ted Lindstrand som vd och Fredrik Fingal som vice vd. Båda har ett förflutet på Epsilon och kommer närmast från ÅF, där Ted Lindstrand var Malmöchef för ÅF:s konsultverksamhet inom IT och telekom.

Erik Olausson

Patentbyrån Zacco är på väg att bygga upp ett nytt affärsområde inom IT-utveckling och skydd av mjukvara. Två tidigare chefer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.