tisdag 23 april 2024

inloggad som

Zacco öppnar kontor i England – och värvar patenthöjdare

Patentbyrån Zacco, med 400 anställda och säte i Ørestad, öppnar sitt första kontor i Storbritannien. Parallellt kliver Jesper Kongstad, mångårig chef för danska patent- och registreringsverket, in som vice styrelseordförande.

Zacco finns idag i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland. Det nyöppnade kontoret i Birmingham har än så länge två anställda på plats, uppger koncernchef Mats Boström.

– Vi vill ha egen representation för våra kunder i Storbritannien eftersom landet är på väg att lämna EU, säger han till Rapidus.

Han räknar med att Zacco ska öka omsättningen i år med tolv procent till cirka 570 miljoner danska kronor. Koncernen har runt 200 ägare där Eterna Invest är störst med en tredjedel av aktierna.

Jesper Kongstad har arbetat 14 år som chef för danska patent- och registreringsverket men har även ett förflutet som ordförande för europeiska patentkontoret EPO i München. Utöver rollen som vice styrelseordförande kommer han vara heltidsanställda som rådgivare på Zacco.

Erik Olausson

Patentbyrån Zacco, med 400 anställda och säte i Ørestad, öppnar sitt första kontor i Storbritannien. Parallellt kliver Jesper Kongstad, mångårig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad