torsdag 29 februari 2024

inloggad som

… som går in i Asien med ny distributör

Lundabolaget Comsys har slutit ett distributionsavtal med det tyska bolaget Epcos som innebär att Comsys produkter ska lanseras på den asiatiska marknaden.

I början av hösten kommer företaget att tillsammans med Epcos lansera produkterna på en mässa i Shanghai i Kina. Men att få spridning i Asien är bara en del av Comsys strategi för att sprida sina produkter bredare.

I dagsläget sköter bolaget själva den svenska, holländska och tyska marknaden. Nyligen slöts ett avtal med en partner i Danmark som hoppas göra de första affärerna före semestern. Comsys förhandlar även med partner i Norge och Sverige och tittar på tänkbara samarbeten i Tyskland och Holland som planeras vara på plats under året. En etablering i Nordamerika är planerad till nästa vår.

Hittills har Comsys bland andra Sandvik, Öresundskraft, Vattenfall, TetraPak och Volvo på kundlistan. Nyligen köpte även Höganäs ett av Comsys ADF-system, värt cirka tio miljoner kronor.

— Vi har hållit en låg profil under ett antal år och arbetat nära våra kunder för att nå fram till ADF-lösningen. I år satsar vi rejält på etablering och försäljning, säger Comsys VD Peter Ström.

Totalt har Comsys tagit in runt 40 miljoner kronor i kapital sedan starten 1996. Idag är det engelska fondbolaget NMC majoritetsägare. Peter Ström äger 40 procent av bolaget tillsammans med medgrundarna Jonas Persson och Dan Liljengren.

Lundabolaget Comsys har slutit ett distributionsavtal med det tyska bolaget Epcos som innebär att Comsys produkter ska lanseras på den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.