onsdag 24 april 2024

inloggad som

Glass Safe blir konsult efter konjunktursmäll

|  
|  

Hässleholmsföretaget Glass Safe Sweden köper upp konsultbolaget MVV International i Skövde. Affären betalas med egna aktier och mynnar ut i en avveckling av Glass Safe.

MVV sysslar med industriell processutveckling. Bland kunderna finns Thule, Haldex och Arla. Tekniskt sett är det Glass Safe som köper MVV, men genom att betalning sker med en riktad nyemission till MVV:s ägare, blir det i praktiken MVV som tar över Glass Safe i egenskap av ny huvudägare.

Vid årets början jobbade tolv personer på Glass Safes anläggning i Hässleholm. Inriktningen var legotillverkning åt verkstadsindustrin och försäljning av egenutvecklade säkerhetsmontrar.

Konjunkturfallet var som en vägg, berättar styrelsens ordförande Bo Törnblom. Under vintern tvärdog efterfrågan och idag är alla anställda uppsagda. Förlusten för fjolåret blev 6,6 miljoner kronor.

Genom det omvända förvärvet hoppas Bo Törnblom kunna rädda vissa värden för ägarna. För MVV:s del handlar affären om den plats på aktiemarknaden Nordic MTF som Glass Safe har. MVV växte ifjol med en tredjedel, till en omsättning på 12,8 miljoner och en vinst på dryga miljonen. Nu söks en listning av aktien för att kunna fortsätta växa.

Slutligt beslut om transaktionen fattas på Glass Safes stämma senare i juni. Sannolikt klipps sedan bolagets koppling till Hässleholm helt.

Kristian Svensson

Hässleholmsföretaget Glass Safe Sweden köper upp konsultbolaget MVV International i Skövde. Affären betalas med egna aktier och mynnar ut i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.