torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Malmöchef slutar när Zacco stuvar om

|  
|  ,

Köpenhamnsbaserade patentbyrån Zaccos svenska gren organiserar om. Som en följd har patentchefen på Zaccos Malmökontor, Ingela Stenberg, valt att sluta på bolaget.

Omorganisationen beror främst på konjunkturläget och innebär bland annat att en del administrativt arbete flyttas till Danmark. Samtidigt har rollen som patentchef tagits bort, både i Malmö och Stockholm, varpå Ingela Stenbergs position har försvunnit. Hon erbjöds att arbeta med företagets konsultdel istället för att leda verksamheten på kontoret, men valde att lämna företaget.

Nu leds alla de tre svenska kontoren av konsultchef Carl Thorfinn. Han är även försäljningsdirektör för hela Zacco-koncernen.

Omorganisationen innebär att gränserna mellan de olika kontoren suddas ut och att jurister och patentkonsulter ska arbeta närmre varandra.

—  För att kunna skriva en patentansökan behöver man också kunna reglerna, och vi har märkt att allt fler av våra kunder vill ha helhetslösningar, säger Carl Thorfinn.

Ingela Stenberg har jobbat på Zacco sedan augusti förra året. Innan dess var hon patentkonsult på Albihns kontor i Malmö och har även arbetat som patentkonsult på Ström & Gulliksson.

Köpenhamnsbaserade patentbyrån Zaccos svenska gren organiserar om. Som en följd har patentchefen på Zaccos Malmökontor, Ingela Stenberg, valt att sluta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.