fredag 3 maj 2024

inloggad som

Øresundsuniversitetet vill dubbla personalstyrkan

På två år ska Øresundsuniversitetet gå från drygt 30 anställda till det dubbla — det är målet. På så vis ska organisationen kunna hjälpa regionen att kamma hem mer EU-pengar.

I tider då andra företag och organisationer drar ner satsar Øresundsuniversitetet för fullt. För tillfället är åtta nya tjänster utlysta och fler väntar. Tre av dem gäller uppbyggnaden av ett starkare interreg-kansli, som ska hantera projekt som beviljats EU-medel öronmärkta för gränsregioner.

— Det finns mycket pengar avsatta för den här regionen, men för få projekt. Om vi inte får igång fler måste vi lämna tillbaka pengar till EU, säger Øresundsuniversitetets direktör Lars Montelius.

Tanken är att Øresundsuniversitetet med sin nya personalstyrka ska kunna hålla i hela projekt, i stället för att som i dag främst sätta igång dem.

— Vi vill ta större aktiv del i att få fram interreg-ansökningar som är kvalificerade och blir godkända. Och det ska inte bara vara snuttifierade” projekt, utan större sådana som får betydelse för regionen, säger han.

Förhoppningen är att kunna lägga fem stora interreg-projekt i korgen inom ett år. Två projekt som redan godkänts, en stor satsning på nanovetenskap och en som handlar om logistik, ligger bakom ytterligare några av de tjänsterna som just nu utlyses.

Øresundsuniversitetet är ett samarbete mellan de elva universiteten och högskolorna i Öresundsregionen, med målet att bli den ledande vetenskapsbaserade regionen i världen. Inom ramen för organisationen finns bland annat Øresund Science Region och Øresund Entrepreneurship Academy.

På två år ska Øresundsuniversitetet gå från drygt 30 anställda till det dubbla — det är målet. På så vis […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.