tisdag 16 april 2024

inloggad som

Lundabaserat gummibolag plockar första kunden

Reosense har fått sin första beställning på bolagets vulkaniseringsmätare för gummiindustrin. Själv ordern är bara värd 90.000 kronor men ger även Ideonbolaget tillgång till en miljon kronor i nytt riskkapital.

Reosense använder ultraljud för att hålla reda på processen vid tillverkning av gummidetaljer, vilket ska spara produktionstid och ge en jämnare gummikvalitet. Ordern kommer från industrikoncernen Trelleborg, som Reosense sedan tidigare samarbetar med kring testning och utvärdering av tekniken.

— Förutom ett erkännande från marknaden är ordern en överlevnadsfråga för oss eftersom vi då får vår andra utbetalning från Midroc New Technology, säger Reosenses VD Jonas Lundberg som själv har ett förflutet på Trelleborg.

Med det villkorade kapitaltillskottet har den saudiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudis riskkapitalbolag Midroc New Technology gått in med totalt fyra miljoner kronor i Reosense och är nu en av huvudägarna i bolaget. Bland övriga ägare finns medgrundarna Leif Cronvall och Mats Cremon, ordförande i riskkapitalbolaget Augmenta Venture Partners.

Utöver VD:n sysselsätter Reosense en handfull konsulter.

Erik Olausson

Reosense har fått sin första beställning på bolagets vulkaniseringsmätare för gummiindustrin. Själv ordern är bara värd 90.000 kronor men ger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad