torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Lundabaserat gummibolag plockar första kunden

Reosense har fått sin första beställning på bolagets vulkaniseringsmätare för gummiindustrin. Själv ordern är bara värd 90.000 kronor men ger även Ideonbolaget tillgång till en miljon kronor i nytt riskkapital.

Reosense använder ultraljud för att hålla reda på processen vid tillverkning av gummidetaljer, vilket ska spara produktionstid och ge en jämnare gummikvalitet. Ordern kommer från industrikoncernen Trelleborg, som Reosense sedan tidigare samarbetar med kring testning och utvärdering av tekniken.

— Förutom ett erkännande från marknaden är ordern en överlevnadsfråga för oss eftersom vi då får vår andra utbetalning från Midroc New Technology, säger Reosenses VD Jonas Lundberg som själv har ett förflutet på Trelleborg.

Med det villkorade kapitaltillskottet har den saudiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudis riskkapitalbolag Midroc New Technology gått in med totalt fyra miljoner kronor i Reosense och är nu en av huvudägarna i bolaget. Bland övriga ägare finns medgrundarna Leif Cronvall och Mats Cremon, ordförande i riskkapitalbolaget Augmenta Venture Partners.

Utöver VD:n sysselsätter Reosense en handfull konsulter.

Erik Olausson

Reosense har fått sin första beställning på bolagets vulkaniseringsmätare för gummiindustrin. Själv ordern är bara värd 90.000 kronor men ger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Odlat kött i Lejonkulan

  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


 • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Krönikor


Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl