torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Mångmiljonavtal säkrar jobb på Epsilon

|  ,
|  ,

Konsultbolaget Epsilon i Malmö tar tre storordrar inom den krisdrabbade fordonsindustrin. Men det handlar om ljuspunkter i en annars tuff tillvaro.

De nya affärerna avser robotteknik till Valmet i Finland samt utveckling av produktionsutrustning till två andra fordonstillverkare. Avtalen är värda 50 miljoner kronor och kommer att sysselsätta 50 personer.

Inom bilindustrin finns några av Epsilons tyngsta kunder.

— Det är väldigt tufft nu. Kunderna har dragit ner och frusit projekt. Dessa avtal innebär att vi säkrar sysselsättning, vilket är viktigt, säger VD Mats Boström.

Finanskrisen och konjunkturnedgången har tvingat Epsilon till prissänkningar. Bolaget sparar internt, men gick inför 2009 också ut med ett brev till sina leverantörer och bad om rabatter och förlängning av betalningsfristerna. I slutet av fjolåret stoppades en satsning i Polen, där ett kontor med tio anställda lades ner.

Mats Boström har dock klarat sig utan att behöva lägga några större varsel i Sverige. Fram till och med halvårsskiftet förra året gick affärerna för högtryck och han tror inte vi sett det värsta av den globala krisen ännu. Omsättningen för 2008 landade på knappt 1,2 miljarder kronor.

Verksamheten har drygt 1.200 anställda och ägs av Malmöentreprenören Dan Olofsson, genom hans bolag Danir. I våras var Epsilon delaktigt i försöket att köpa ut IT-bolaget Sigma från börsen.

Kristian Svensson

Konsultbolaget Epsilon i Malmö tar tre storordrar inom den krisdrabbade fordonsindustrin. Men det handlar om ljuspunkter i en annars tuff […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad