fredag 29 mars 2024

inloggad som

BiotechBuilders skapar söksajt för bioteknikfolk

|  
|  

Kompetensnätverket för entreprenörer, företagsfolk och riskkapitalister inom bioteknik, BiotechBuilders, utvecklar en ny nätverkstjänst. I mars blir den klar.

BiotechBuilders kontaktperson i Köpenhamn, Rosa Marquez, säger till Rapidus att det blir en helt ny plattform där medlemmarna gratis kan skapa sin personliga hemsida utifrån BiotechBuilders plattform på nätet.

I stället för vanliga företagshemsidor är tanken att medlemmarna ska skapa personliga profilsajter, där man bland annat kan söka efter särskilda spetskompetenser. Man ska också exempelvis kunna skapa nätverk och grupper inom extremt specialiserade områden.

— Målet är att det ska bli världens största profilsida för bioteknikentreprenörer, säger Rosa Marquez.

BiotechBuilders, som startades i dansk-svenska Medicon Valley 2002, är mest känt för sina årliga events, som oftast hålls i Köpenhamn. Evenemangen och konferenserna har även fått uppmärksamhet och sponsorer internationellt. Köpenhamn står som värd för det största evenemanget, följt av Stockholm och London. Och nätverket kan komma att sprida sig till fler platser.

Än så länge är drygt 360 entreprenörer med i nätverket, varav ett par hundra i Öresundsregionen.

Årets upplaga av Köpenhamnsevenemangen i augusti (7th Annual Event Medicon Valley) arrangeras bland annat av kändisar som bioteknikentreprenören Jørgen Thorball, Peter Bisgaard från Novo och Peter Benson från Sunstone Capital.

Keld Broksø

Kompetensnätverket för entreprenörer, företagsfolk och riskkapitalister inom bioteknik, BiotechBuilders, utvecklar en ny nätverkstjänst. I mars blir den klar. BiotechBuilders kontaktperson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]