söndag 19 maj 2024

inloggad som

Statliga miljoner hjälper Puls hitta nya investeringsobjekt

|  
|  

Affärsutvecklingsnätverket Puls i Helsingborg är en av fem aktörer i landet som fått Nutekpengar i ett pilotprojekt för att stärka privata inkubatormiljöer. Med två miljoner kronor i ryggen ska Puls nu ut och spana efter nya bolagsidéer på regionens sjukhus.

— I dag kommer många projekt från samma håll, nämligen forskarvärlden. Vi tror att det finns en stor outnyttjad resurs hos de inom sjukvården som inte forskar. Hos praktiserande läkare och så vidare, säger Puls VD Pontus Ottosson.

Genom workshops med läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal ska Puls hitta olösta medicinska problem. En skräddarsydd expertgrupp ska sedan spåna fram tänkbara lösningar som kan ligga till grund för nya affärsidéer och bolag. Puls har i dag sju sydsvenska life science-projekt i portföljen, varav fyra är i klinisk fas.

Pilotprojektet i Nuteks regi ska pågå under hela 2009 och har en budget på totalt nio miljoner kronor. Förutom Puls har bland andra stockholmsbaserade Iqube, som är på väg att etablera sig i Malmö, fått bidrag.

Erik Olausson

Affärsutvecklingsnätverket Puls i Helsingborg är en av fem aktörer i landet som fått Nutekpengar i ett pilotprojekt för att stärka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]