torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Fem snabba till Lars Bergström, ny VD på BE Group

|  
|  ,

… som i vår tar över efter Håkan Jeppsson som koncernchef för det Malmöbaserade stålföretaget.

Vad har du gjort tidigare?
— Under tjugo år har jag jobbat inom ABB-koncernen, främst med robotar. Därefter var jag koncernchef för Karolin Machine Tools i fem år. Senast har jag varit VD och koncernchef för HTC Group som arbetar med olika typer av golvbehandling. Under processen har jag hunnit fylla femtio.

Vilket datum tillträder du som VD för BE Group?
— Det är inte helt klart ännu. Först måste vi reda ut detaljerna med HTC Group, som jag kommer från närmast.

Vad kan du tillföra bolaget?
— Det är egentligen upp till styrelsen att svara på, jag har inte hunnit sätta mig in bolaget ännu. Men jag har jobbat inom branschen hela min karriär och jag kan den väldigt bra, främst genom mina år inom ABB. Jag antar att det är det som gjort att styrelsens val föll på mig.

Vilka utmaningar står BE Group inför?
— Det vill jag inte uttala mig om innan jag tillträder som VD.

Kommer du bosätta dig i Malmö nu?
— Jag och min fru har börjat titta på det. Allt har gått väldigt snabbt och vi har inte bestämma oss ännu.

Joel Lyth

… som i vår tar över efter Håkan Jeppsson som koncernchef för det Malmöbaserade stålföretaget. Vad har du gjort tidigare? […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.