fredag 29 mars 2024

inloggad som

Konsultföretag från Malmö öppnar i Tyskland

Managementkonsultbolaget Qeep, med huvudkontor i Malmö, öppnar sitt första kontor i Tyskland. Inom ett år hoppas de ha mellan tre och fem konsulter i Hamburg.

Så sent som i december etablerade Qeep ett dotterbolag i Norge. Nu drar de igång i Tyskland, som enligt Qeeps VD är en av Europas största konsultmarknader.

— Vår metodik har visat sig skapa resultatgenombrott väldigt snabbt och då tycker vi det är det synd att bara jobba i Sverige. Jag ville avvakta med Tyskland tills vi hittade rätt person för att starta där och det har vi gjort nu, säger Qeeps koncernchef och VD Magnus Penker.

Bolaget startades för tio år sedan och arbetar med att hjälpa kunderna nå bättre resultat genom att precisera ledningens mål till konkreta handlingsplaner för hela organisationen.

Företaget har kontor i Malmö, Västerås och Stockholm och planerar att etablera sig i Göteborg till sommaren. Totalt jobbar 17 personer för Qeep i Sverige varav sju på huvudkontoret i Malmö.

På kundlistan finns bland annat nordostskånska Sparbanken 1826, SAS Sverige, Sia Glass och Ica. Qeep har dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Ungern. Förra året omsatte koncernen 60 miljoner kronor pro forma.

Managementkonsultbolaget Qeep, med huvudkontor i Malmö, öppnar sitt första kontor i Tyskland. Inom ett år hoppas de ha mellan tre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]