onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Aqilles Invest satsar på våffelmix – köper livsmedelsfabrik i Örebro

Malmöbaserade Aqilles Invests portföljbolag Ceres omsatte 117 miljoner kronor förra året på att tillverka barnmat åt främst Nestlé. Köpet av Alna Food i Örebro ger bolaget en ny kundstock och runt 20 miljoner mer i omsättning.

Alna Food ägs av familjeföretaget Engelhardt & Company och tillverkar torrvaror som våffel- och kakmixer åt bland andra Ica. I affären köper Ceres ut inkråmet i bolaget och flyttar produktionen från Örebro till skånska Bjuv där personalstyrkan därmed ökar från cirka 30 till runt 35.

Anders Holm, vd för ägaren Aqilles, vill inte uppge någon köpeskilling i affären men säger att Ceres omsättning med köpet ska stiga till 135-140 miljoner kronor under 2016.

Anders Holm– Vi har en aktiv agenda för Ceres och vill växa både organiskt och med förvärv, där vi för dialoger just nu, säger han till Rapidus.

Aqilles ägs av grundarna Anders Holm och Johnny Dahlberg via Q Ventures samt LMK Ventures, Hexiron och Jensen Invest. I portföljen finns utöver Ceres även managementkonsultbolaget Qeep Consulting.

Erik Olausson

Malmöbaserade Aqilles Invests portföljbolag Ceres omsatte 117 miljoner kronor förra året på att tillverka barnmat åt främst Nestlé. Köpet av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.