lördag 11 maj 2024

inloggad som

Stevie Wonder prisar Lundabolag

|  
|  

Börsnoterade Doro i Lund fick på elektronikmässan CES ta emot utmärkelsen Wonder Vision Award för sina användarvänliga telefoner. Bakom priset står soulsångaren Stevie Wonder.

 

Doro prisas för lättanvända mobiltelefoner för blinda och synskadade. Stevie Wonder är själv blind sedan barnsben och kanske mest känd för låten “I just call to say I love you”. Tillsammans med Mike May, vd på it-bolaget Sendero Group, delade han ut priset på CES i Las Vegas förra veckan.

 

Utmärkelsen kunde inte kommit lägligare för Doro. Företaget är mitt uppe i sin USA-lansering.

 

— I november slöt vi ett distributionsavtal med Brightpoint. Vi har stora förväntningar på USA, det är en jättemarknad, säger ekonomichefen Annette Borén.

 

Brightpoint är en av de större mobiltelefondistributörerna i USA, men Annette Borén utesluter inte att bolaget i framtiden försöker knyta upp fler distributörer.

 

Idag är Norden och Frankrike största marknader. Under de tre första kvartalen 2008 omsatte Doro 241,4 miljoner kronor, jämfört med 232,5 miljoner samma tid året före. Vinsten före skatt sjönk dock till 2,2 miljoner från 3,1 miljoner. Aktien handlas på Stockholmsbörsen.

Kristian Svensson


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen