torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Cardo landar flygorder

|  
|  

Malmöföretaget Cardo får en order på portar till ett antal flyghangarer i Polen. Affären är värd 21 miljoner kronor och leverans sker till största delen redan i år.

Industriföretaget Cardo säljer bland annat upp till 150 meter breda portar till flygplatser, varv och gruvindustri. Efterfrågan på dörrar och portar har dock bromsats upp senaste tiden och under tredje kvartalet föll orderingången nära åtta procent inom området.

Portarna till de polska hangarerna ska tillverkas i Skellefteå, uppger bolagets vd Peter Aru i en pressrelease.

Totalt omsatte Cardo 6,9 miljarder kronor och visade en vinst före skatt på drygt 400 miljoner under årets tre första kvartal. Företagets aktie handlas på Stockholmsbörsen. Förutom portar sysslar Cardo också med vattenreningsteknik och system för massa- och pappersindustri. Koncernen har runt 6 000 anställda i över 30 länder.

Kristian Svensson

Malmöföretaget Cardo får en order på portar till ett antal flyghangarer i Polen. Affären är värd 21 miljoner kronor och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad