tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Nytt avtal klart för WeSpot med internationell säkerhetskoncern

WeSpot, ett dotterbolag till O-listenoterade C Technologies på Ideon i Lund, har ingått en samarbetsförklaring med ett av världens ledande säkerhetsföretag, kanadensiska DSC.

— Det är helt rätt att gå till DSC. De har ett stort återförsäljarnät som WeSpot kan dra nytta av och därmed är man ute på världsmarknaden, bedömer en person med god insyn i säkerhetsbranschen.

Avtalet är den fjärde avsiktsförklaringen (Letter of Intent) som WeSpot skrivit med en internationell säkerhetskoncern. Sedan tidigare finns motsvarande avtal med ett amerikanskt, ett europeisk-amerikanskt och ett brittiskt företag. Vilka dessa tre är vill WeSpots VD Lars Holmqvist dock inte berätta för närvarande. Han vill vänta tills samarbetsförklaringarna också gett konkreta resultat i form av licenskontrakt.

— Vi har fått en enorm respons från marknaden för det vi håller på med, men det är inte det samma som att vi har några kontrakt klara, säger han.

Målet är att ha det första kontraktet i hamn före årsskiftet. Eftersom upplägget framför allt gäller licensiering tar det lite tid. Besluten måste upp på en högre nivå, då en satsning innebär en större ekonomisk risk för samarbetspartnern än vid traditionella inköp och vidareförsäljning av produkterna.

Under tiden expanderar WeSpot kraftigt. Kontrakt är skrivna med ett tiotal nya personer som börjar under hösten, vilket fördubblar arbetsstyrkan. Det handlar bland om nyanställningar av marknadsförare, bildanalytiker, programmerare och hårdvarudesigners.

WeSpot, ett dotterbolag till O-listenoterade C Technologies på Ideon i Lund, har ingått en samarbetsförklaring med ett av världens ledande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad