tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Telelogic väger tungt i ny wireless-fond

Tre skånska IT-företag finns med bland de 33 bolag från hela världen som SEB:s nystartade fond Wireless Communication valt att investera i.

Axis, C Technologies och Telelogic är de tre bolagen och de utgjorde vid halvårsskiftet 1,9, 1,7 respektive 3,6 procent av fondens totala innehav.

Telelogic är det sjätte största bolaget i portföljen efter Ericsson, amerikanska Extreme Networks, Palm, HiQ och Europolitan.

— Telelogic har hög tillväxt, är väl positionerade och är ledande inom sitt område, motiverar fondens förvaltare Thor Udenaes.

Ett annat skånskt företag som fonden tittat närmare på är Aspiro, som utvecklar mobila tjänster för bland annat WAP-telefoner. Men bolaget föll på grund av för tvära kursrörelser under våren.

SEB:s wireless-fond startade 5 juni i år och har på kort tid rönt stort intresse. Hittills har omkring 550 miljoner svenska kronor placerats i fonden. Dessutom har SEB via tyska BfG Bank AG en wireless-fond för den tyska marknaden, men där innehavet är identiskt med den svenska fondens. Den tyska fonden har hittills attraherat omkring 200 miljoner kronor.

Tre skånska IT-företag finns med bland de 33 bolag från hela världen som SEB:s nystartade fond Wireless Communication valt att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad