måndag 25 september 2023

inloggad som

Svårt att hitta chef för Axis satsning på e-business

Det har varit svårt att hitta en lämplig kandidat att leda IT-företaget Axis nya satsning på e-business.

I mars annonserade Axis efter en ”Director of E-Business”. Ansökningstiden gick ut 10 april, men trots ett stort intresse har företaget inte hittat den person de söker. Nu tvingas de annonsera på nytt. Ny deadline är satt till 2 juli.

— Jag är egentligen inte förvånad över att det är svårt. Director of E-Business är en position som inte särskilt många företag har och därför blir urvalet knapert. Vi behöver en person med en kombination av erfarenhet av att ha drivit webb- eller e-handelsrelaterade projekt och erfarenhet av affärsmannaskap, säger Charlotta Falvin, chef för Sales & Operations på Axis.

— Många av de sökande är duktig människor, som skulle kunna ingå i teamet. Men det är viktigt att det blir en vettig ledning, säger Charlotta Falvin och förklarar att personen man söker ska ha den tyngd som krävs för att kunna ingå i Axis ledningsgrupp.

Under tiden fortsätter utvecklingsarbetet inom e-business i samarbete med dotterbolaget Netch Technologies, en Internetkonsult inriktad på e-handelslösningar. Bland annat har man tidigare i juni presenterat en funktion där kunderna kan följa sina order fram till leverans.

— Aktiviteterna pågår i form av ett antal projekt, som kan drivas vidare. Men vi vill samla ihop dem i en hand för att öka hastigheten i utvecklingen, säger Charlotta Falvin.

Det har varit svårt att hitta en lämplig kandidat att leda IT-företaget Axis nya satsning på e-business. I mars annonserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad