måndag 25 september 2023

inloggad som

Nyemission ska ge Ideon-företag nära tio miljoner kronor

Ideon-företaget European Institute of Science (Euris) ska under nästa månad hämta in 9,6 miljoner svenska kronor i en nyemission. Pengarna ska räcka till forskning och projektutveckling under två år framöver.

Nyemissionen omfattar 605.500 aktier som tecknas till kursen 16 kronor. Tidigare aktieägare har företrädesrätt att teckna en ny aktie för varje fjärde aktie de redan äger.

Aktieägare som äger omkring hälften av bolaget har valt att avstå från att teckna aktier i nyemissionen. Syftet är att öka antalet aktieägare, som i dag ligger kring 200 personer, och därmed få en mer aktiv handel i aktien.

European Institute of Science utbildar forskare till entreprenörer inom medicinsk teknik och bioteknik. Institutet går in på idéstadiet och erbjuder forskningsresurser och övrig nödvändig kompetens. När det blir dags att gå ut på marknaden knoppas forskningsverksamheten av till egna företag där forskaren och institutet är huvudägare. European Institute of Science har i dag andelar i Chemel AB, Genovis AB och AB Implementa Hebe.

Aktien är sedan mitten av november noterad på SBIs väntelista, en handelsplats för mindre utvecklingsbolag. Kursen har mer än fördubblats sedan årsskiftet och handlas sedan en tid tillbaka i ett intervall mellan 25 och 35 kronor.

Anmälningstiden i nyemissionen är 7-25 april för aktieägare med företrädesrätt och 7 april till 2 maj för övriga.

Ideon-företaget European Institute of Science (Euris) ska under nästa månad hämta in 9,6 miljoner svenska kronor i en nyemission. Pengarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad