tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Bluetooth nytt område för SwitchCores grundare

Två av IT-företaget SwitchCores grundare startar ett Bluetooth-företag, Bluetronics, med säte i Lund.

Bluetronics ska utveckla en ny slags radiomoduler som fungerar som sändare och mottagare i utrustning som använder Bluetooth-teknik. Den första produkten ska finnas på marknaden inom ett år.

— Dagens teknik kommer inte att räcka till. Vi räknar med att ta fram radiomoduler som är billigare, mindre och ändå har minst samma prestanda, säger Bluetronics VD Jonas Lundhagen.

Han kommer närmast från Motorola, där han varit ansvarig för att hitta nya utvecklingsprojekt inom Norden och England. Han sitter också i styrelsen för IT-företaget SwitchCore tillsammans med professor Christer Svensson och IT-entreprenören Jan G. Nilsson, som båda var med och grundade SwitchCore och nu är med och startar Bluetronics.

Bluetronics ägs av Jonas Lundhagen, Christer Svensson, Jan G. Nilsson och forskaren Shao Fang Gong. Inom kort kommer ägarbilden att utökas med en svensk institution eller företag som varit aktivt i liknande sammanhang tidigare och därför kan tillföra Bluetronics viktiga kunskaper.

Basen för Bluetronics verksamhet är forskningsresultat från forskningsinstitutet Acreo i Norrköping. Det är också i Norrköping som Bluetronics kommer att ha sin tillverkning.

I dag har företaget tre, fyra anställda. De räknar med att vara ett tiotal personer till sommaren och minst 50 inom ett par år.

Bluetronics teknik är inte begränsad till Bluetooth-området. Fler idéer finns redan, men exakt vad det gäller är än så länge hemligt. Fokus ligger på radioteknik och trådlöst bredband är därför ett sannolikt utvecklingsområde framöver.

Två av IT-företaget SwitchCores grundare startar ett Bluetooth-företag, Bluetronics, med säte i Lund. Bluetronics ska utveckla en ny slags radiomoduler […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad