måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nasdaq-företag öppnar Norden-kontor i Köpenhamn

Det Nasdaq-noterade IT-företaget Ross Systems öppnar kontor i Glostrup utanför Köpenhamn. Kontoret är första steget i en mer omfattande satsning på den nordiska marknaden, där Ross Systems i dag bara har ett fåtal kunder.

Sex personer har redan anställts och till slutet av året räknar Lars Damgaard, VD för nybildade Ross Systems Nordic, med att ha anställt ytterligare 10-15 personer. Dessutom ska företaget knyta till sig återförsäljare eller samarbetspartners i Sverige, Norge och Finland under året.

Ross Systems grundades i början av 1970-talet. Huvudkontoret ligger i Atlanta, USA och företaget har omkring 700 anställda i 40 länder runt om i världen. Under förra verksamhetsåret omsatte koncernen dryg 100 miljoner dollar.

Huvudprodukten är iRenaissance, en egen datorprogramvara som kombinerar funktionerna i klassiska affärssystem med specialfunktioner för planering och styrning av produktionen främst inom processindustrin. Dryckesproduktion, kemisk industri, läkemedelstillverkning och platsindustrin är några exempel där programmets förmåga att hantera recept och formler kommer till användning.

Colgate-Palmolive är ett exempel på Ross Systems 3.200 kunder. Lars Damgaard räknar med att det finns mellan 2.000 och 2.500 intressanta företag att bearbeta i Norden. Målet är att inom två till fyra år ha nått en marknadsandel på 5-15 procent på den nordiska marknaden.

Det Nasdaq-noterade IT-företaget Ross Systems öppnar kontor i Glostrup utanför Köpenhamn. Kontoret är första steget i en mer omfattande satsning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad