måndag 25 september 2023

inloggad som

McKinsey öppnar kontor i Malmö för att nå skånska tillväxtföretag

Den internationella managementkonsultfirman McKinsey & Company etablerar sig inom kort i Malmö. Företaget har tillgång till en lokal i centrala Malmö från 1 april och räknar med att ha 7-8 konsulter på plats lagom till broinvigningen 1 juli.

— Vid slutet av året är vi antagligen tio konsulter i Malmö och om ytterligare ett år 15-20, säger Peter Dahlström på McKinseys kontor i Köpenhamn och den som ansvarar för etableringen i Malmö.

Det snabbt ökande antalet tillväxtföretag i Skåne är ett av huvudskälen till etableringen av det nya kontoret. Det räcker inte med ett kontor i Köpenhamn för att sköta dessa kontakter. Enligt Peter Dahlström finns det fortfarande kulturskillnader som gör att det fungerar bättre med skånska konsulter till skånska företag. Personalen kommer därför i första hand att vara personer med skånskt ursprung som i dag arbetar för McKinsey i Stockholm eller Göteborg.

McKinsey har i dag 5.500 konsulter vid 80 kontor runt om i världen. I Sverige finns företaget sedan tidigare i Stockholm och Göteborg.

Den internationella managementkonsultfirman McKinsey & Company etablerar sig inom kort i Malmö. Företaget har tillgång till en lokal i centrala […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad