torsdag 28 september 2023

inloggad som

Stor handel i C Technologies på premiärdagen

Premiärhandeln blev mycket livlig när C Technologies aktie i dag introducerades på Nya Marknaden. Fram till klockan 13 hade över 31 000 aktier omsatts, vilket var betydligt mer än i exempelvis Internetkonsulterna Cyber Com och Connecta som båda är noterade på Stockholmsbörsens O-lista.

Kursen öppnade vid 950 kronor, vilket var i nivå med slutkursen i gårdagens inofficiella handel hos Matteus Fondkommission. Sedan pendlade aktien under ett par timmar mellan 900 och 1000 kronor innan den gjorde ett tillfälligt ryck upp mot 1 100 kronor som högst.

C Technologies är mest känt för produkten C Pen som kan scanna och lagra text som man stryker över med läspennan. Huvudägare i bolaget är grundaren Christer Fåhraeus tillsammans med Banco Fonder, fackförbundet Metall, Ericsson Mobile Communications och SEB Fonder.

Nya Marknaden är Stockholmsbörsens handelsplats för mindre tillväxtbolag.

Premiärhandeln blev mycket livlig när C Technologies aktie i dag introducerades på Nya Marknaden. Fram till klockan 13 hade över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad