tisdag 26 september 2023

inloggad som

Novada avbryter uppköpet av 3Segel i Malmö

Novada i Malmö hoppar av köpet av IT-utbildningsföretaget 3Segel. Affären, som inleddes i januari, var strategiskt viktig för att bygga upp Novadas affärsområde Education. Men enligt Novadas VD Stig Norberg blev priset för högt.

— Det handlade inte bara om överlåtelseavtalet, utan även om anställningsavtal och hyreskontrakt. Till slut kommer man till en gräns där man måste titta på vad som är syftet med affären, säger Stig Norberg. I stället ser sig Novada om efter en alternativ uppköpskandidat i Öresundsregionen.

Hima Frenning, VD och ensam ägare i 3Segel, tillbakavisar att det handlade om pengar. Hon motiverar den avbrutna affären med ”affärsmässiga skäl”, men vill inte inte gå in på vad det innebär i klartext.

— Novada kom till oss, eftersom de behövde vår utbildningskompetens i sitt företag. Vi har klarat oss bra själva och känner att vi kan gå vidare på egen hand, även om vi tillsammans med Novada kanske hade kunnat ta våra steg lite fortare, säger Hima Frenning.

3Segel säljer IT-utbildningar till företag. Bland kunderna finns Länsförsäkringar, Tetra Pak och Astra. Företaget har fyra anställda och omsatte förra året 3,7 miljoner svenska kronor.

Efter den avbrutna affären, där Hima Frenning skulle ha blivit VD för dotterbolaget Novada Education, riktar 3Segel i stället blickarna över Sundet.

— Vi kommer att satsa på Köpenhamn under året, eftersom vi vet att Öresundsmarknaden är väldigt stor, säger Hima Frenning, som räknar med att anställa två personer att sköta expansionen i Danmark.

Novada i Malmö hoppar av köpet av IT-utbildningsföretaget 3Segel. Affären, som inleddes i januari, var strategiskt viktig för att bygga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad