tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Fyra danska IT-företag till teknikmässa i Japan

I slutet av februari flyger fyra danska IT-företag till Japan för att presentera sina produkter på International Techno Business Forum 2000. De har bjudits in av Japan External Trade Organization som arbetar för att stärka den högteknologiska industrin i Japan.

— Vi söker en partner och återförsäljare i Japan, eftersom vi inte känner den japanska marknaden och vet hur vi ska agera där, säger Kenneth Hallingskov, VD för Web500 som utvecklar programvaror för Internet-publicering.

Danish Probe, International Network Management, Swwwing och Web500 har i konkurrens med företag från hela världen valts ut att komma till mässan som hålls i Tokyo 29 februari och Fukuoka 2 mars. Totalt är 54 företag inbjudna. Länder som USA, Tyskland, Israel, Storbritannien, Indien och Korea är representerade, men inte Sverige.

För tre av företagen blir besöket i Japan ett kärt återseende. International Network Management, Danish Probe och Swwwing besökte Japan så sent som i september förra året. Besöket var mycket lyckat och resulterade i kontakter både med möjliga japanska samarbetspartners och återförsäljare, men också en och annan order. Nu har de blivit inbjudna på nytt av Japan External Trade Organization till den sjätte mässan i sitt slag.

Företagen får hålla halvtimmeslånga presentationer om sig själva och sina produkter de båda mässdagarna. Dessutom ges möjligheter till enskilda möten med intresserade japanska företag, något som inte alltid är helt enkelt.

— Det är en helt annan kultur. Vi har tagit hit en person som ska träna oss i hur man håller business meeting på japanskt vis, säger Kenneth Hallingskov på Web500.

Fakta:

Danish Probe utvecklar programvara för utbildning, bland annat över Internet. Programmet ABC Academy 2000 har belönats med Comdex-pris i konkurrens med produkter från bland andra Cisco och IBM. Företaget ligger i forskningsparken Symbion i Köpenhamn.

International Network Management har utvecklat en standardlösning för e-handel, kallad ”inmshop”. Med hjälp av olika tillägg kan systemet enkelt anpassas efter kundernas behov. Bland annat skapades en version på japanska till förra besöket i Japan. Företaget ligger i Glostrup utanför Köpenhamn.

Swwwing har utvecklat en webbaserad intranetlösning som snabbt går att börja använda och dessutom automatiskt genererar och uppdaterar stora delar av innehållet på kundernas intranet. Huvudkontoret ligger i Værløse utanför Köpenhamn.

Web500 utvecklar programvara för webbpublicering. Basen är utformningen av de 500 mest populära hemsidorna på nätet, därav namnet på både företaget och programvaran som kommer att presenteras för första gången under mässan i Japan. Företaget ligger i forskningsparken Symbion i Köpenhamn.

I slutet av februari flyger fyra danska IT-företag till Japan för att presentera sina produkter på International Techno Business Forum […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad