Vivoline övertecknat i listningsemission

Ideonbolaget Vivoline tar in knappt tolv miljoner kronor i sin listningsemission inför handelsstarten på Aktietorget i maj. Intresset var stort – emissionen tecknades till 212 procent.

Totalt får bolaget cirka 230 nya aktieägare. Bland tidigare finansiärer märks finansmännen Christian W Jansson och Paul Frankenius. Rapidus kunde i mars avslöja att företaget var på väg mot en listning, som alltså nu ser ut att bli verklighet i maj.

Tekniken i Vivoline Medical, tidigare Igelösa Transplantation, har utvecklats av Lundaprofessorn Stig Steen. Det handlar om att förbättra oddsen vid lungtransplantationer.

Med en speciell maskin går det att använda lungor som tidigare inte varit dugliga för transplantation genom en sorts rekonditionering, där en konstgjord blodlösning pumpas genom lungan. Noggrann temperaturreglering förlänger även lagringstiden för organet. VD är Peter Sebelius. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: